Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Bon Estar ret homenatge al producte local en les Jornades Gastronòmiques Valencianes

La Cafeteria Restaurant Bon Estar és un d’aquests locals que sense pretendre-ho s’ha col·locat en les preferències dels quals els agrada la bona cuina, la de sempre, la que cuinaven les nostres àvies i les nostres mares. En gran part de la seua oferta gastronòmica reina la cullera, si bé per demanda del públic té una oferta àmplia d’entrepans, tapes i també és possible gaudir d’un menú diari. Tres anys té el local però el seu gerent, Manuel té un recorregut de més de 35 anys en l’hostaleria. Una experiència fonamental que ha portat al xef a pujar-se a diversos podis en concursos professionals de gastronomia: primer premi del concurs de Arròs amb Fesol i Naps de Catadau”, primer premi a les Millors “Postres de Mandarína” en el concurs de Simat de la Valldigna o el tercer premi en el “Concurs per a postres amb Kaki de la Ribera”, encara que també ha concursat en el Concurs Internacional de Paella de Sueca, el Concurs de “Arròs Caldós” de Llutxent i en el de “Coques Creatives” d’Oliva.

 

Entre els seus fogons es donen cita els arrossos melosos i caldosos, el all i pebre d’anguila, croquetes de cua de bou, carrillera de vedella,  fesols, llentilles, gaspatxos manxecs o l’olla, entre molts altres. En el menú diari i per un cost de 9,50 ofereix un cada dia, encara que es pot demanar qualsevol d’ells amb la suficient antelació.

El pròxim dia 15 de setembre Bon Estar, serà una de les seus de les “Jornades de Cuina Valenciana”, un esdeveniment on s’oferirà una àmplia llista de receptes valencianes per a totes aquelles persones que desitgen gaudir de la cuina de sempre, la que està present en la nostra memòria. Guisats, bullits i entrants de tall hortolà o mariner es podran degustar durant dissabtes i diumenges durant tot un mes.

És d’agrair l’esforç d’aquest establiment per potenciar i posar en valor parteix de la riquesa culinària que atresora la nostra terra. Si la veritat és que la cuina de cullera ha desaparegut d’una gran quantitat de restaurants, encara són molts els que no perden les seues arrels, és més,  existeix una Associació Gastronòmica anomenada precisament “Visca la Cullera” que engloba a molts dels simpatitzants de la cuina tradicional.

 

En els temps en els quals vivim, assetjats per una pandèmia, Bon Estar es presenta com una zona segura, a causa de les mesures preventives preses i a l’avantatge de tindre una extensa terrassa que permet el distanciament social

El local és al Carrer Nord número 12 de València (zona Angel Guimerá). Per a més informació sobre les Jornades Gastronòmiques trucar al telèfon

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies