Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Chef Amadeo, excel·lència amb els productes de la Mar

El Restaurant Xef Amadeo és un dels restaurants de Gandia vinculats amb la  tradició marinera i no sols per la seua ubicació, en plena platja de la Ciutat, sinó per  l’arrelament  dels seus majors  amb les aigües costaneres, que han tingut en la pesca una de les seues ocupacions més importants. Des de xicotet ha anat coneixent cadascuna de les peces que anaven traient amb les seues xarxes i sedals: sépia, polp, aladrocs, orades, llobarros, rèmols i tot tipus de peixos de roca i de fons.  Això va imprimir a Amadeo un afecte especial per tots i cadascun dels peixos que anava coneixent ja que, encara en temps difícils,  mai faltaven en la taula per a compartir en família. Quan els seus pares o el seu oncle cuinaven era freqüent veure a Amadeo rondant amb gran interés.

En plena adolescència Amadeo va provar sort com a cambrer en l’hamburgueseria d’una coneguda discoteca i a l’Hotel Els Roures, però seria a l’Hotel Bayrent on descobriria la seua gran passió com a ajudant de cuina de Francisco Franco, reconegut cuiner, que més tard crearia la  “Associació de Caps de Cuina”. Durant diversos anys va treballar en els fogons de l’Hotel fins que va decidir establir-se pel seu compte. Va inaugurar “La Muixaranga” a Algemesí però prompte va començar a sentir morriña per la costa i   va decidir canviar d’aires per a  obrir Xef Amadeo en plena platja gandiense.

Amb aquesta nova ubicació no va ser estrany que  l’experiència i talent d’Amadeo, assaonada amb els entranyables records que tenia des de molt xicotet, convertiren al nou establiment en un dels més importants de la Ciutat de Gandia, visitat tant per veïns, turistes i clients que arriben constantment des d’altres poblacions per a gaudir de la seua gastronomia.

Des de la seua obertura, El Restaurant ha collit grans premis i reconeixements, entre ells guanyar en dues ocasions el Concurs Internacional de Fideuá de Gandia anteposant-se a més de 40 cuiners de tot el món. En la primera ocasió, cuinant Amadeo i en la segona Ángel, un dels seus deixebles més excel·lents i cap de la partida d’arrossos del Local.

La creixent demanda va obligar a equipar el restaurant amb un personal molt especialitzat, coneixedor de la gastronomia local i d’un ampli catàleg de vins de tota Espanya que  treballa cohesionat,  com una màquina perfecta sota la batuta de Carlos, el seu cap de Sala. El propòsit de cadascun dels serveis és senzill: fer feliç a tot aquell que travessa el llindar de la porta del Restaurant.

La seua carta la conforma un catàleg de productes del major rebost que existeix, “La Mar”: xuquets i sarsueles de mariscos,  pescat de la  llotja de Gandia, llamàntols, llagosta, carns de gran qualitat, plats del receptari valencià, fideuá i arrossos de tota mena.

El que trobem en Xef Amadeo, a més de la seua excel·lent cuina és una passió intrínseca pels productes de la mar, per la cuina dels seus majors i un respecte i dedicació envejable a aquest honorable ofici que és l’hostaleria.

El local es troba en Carrer de Mallorca, 17, 46730 Gandia, Valencia

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies