Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

La jove gerència enforteix al veterà restaurant de Torrent, “La Plaça”

Torrent és una de les ciutats més importants de la província i no sols per la seua població,  més de 80.000 persones, sinó per la seua riquesa cultural i per ser una ciutat oberta i sostenible que mira constantment al futur. Torrent ha experimentat una gran evolució transformant tant la seua urbs com l’oferta de serveis. Entre ells,  l’hostaleria és un dels més rellevants. En aquest sector hi ha molts establiments que valen la pena conéixer, com el Restaurant Arrocería La Plaça, que està situada en la plaça amb el mateix nom,  al costat dels jutjats de Torrent.

El restaurant va obrir per primera vegada les seues portes amb una carta d’entrepans, gelats i tapes variades. Era freqüent observar en la seua barra grups de clients al voltant d’una cervesa o un café. Paqui i Diego, gerents d’aquest veterà local, observaven dia rere dia,  que la demanda estava canviant gradualment amb el creixement de la població,  així  que van decidir posar en valor l’habilitat de Paqui amb el receptari tradicional i la sòbria gestió de Diego, amb més de 30 anys d’experiència, al servei  d’una nova proposta gastronòmica. Junts van aconseguir catapultar el negoci fins al més alt, anticipant-se als canvis que també incorporarien altres establiments hostalers molt coneguts de Torrent.

 

Més tard i animats per la gran acceptació de públic van decidir quedar-se amb un local annex a la cafeteria per a destinar-lo als serveis de restaurant. En el mateix es podien degustar molts dels plats que ja tenien en la seua cafeteria i altres nous, addicionant un major confort: una cura menage i mantelería, una extensa carta de vins de tot el territori nacional, un servei de sala més exclusiu i fins i tot un  saloncito privat per a moments molt especials. Molt prompte la Plaça es va guanyar el respecte de clients i competència.

Després de tants anys, arriba la jubilació de Diego, amb el que la nova gerència recau en els seus fills, Paco i Nieves i en el seu gendre Víctor. Saba jove, però amb una notable experiència, ja que van acompanyar als seus pares durant l’anterior etapa. L’objectiu és continuar mantenint el bon nom de l’establiment i introduir gradualment alguna proposta diferent, adaptant-la als nous temps.

Des que es van fer càrrec del timó,  han demostrat estar a l’altura del repte que es van imposar, complementat la carta amb nous arrossos i altres plats en els quals tenen fort presencia els productes de la mar. Fins i tot és possible prendre una paella individual en el seu menú diari.

 

Els demanem que ens concedisquen una breu entrevista:

Paco, explica’ns… com es produeix el canvi de rumb de la Plaça?

-Com molt bé dius en la introducció, ho  obrin els meus pares com bocatería l’any 1999, un negoci informal i familiar en el qual es coneixien clients i cambrers. Deu anys més tard creix amb l’obertura del Restaurant, tot un desafiament  en aquells dies per a la família, que treballàvem coco amb colze,  ja que es pretenia pujar un escaló més en el servei amb un espai que permetera una mica més de sofisticació i que servira, no sols  per a menjar, sinó per a gaudir menjant.

Com va respondre la gent a aquest servei més professionalitzat Paco?

-Al principi va costar una mica, ja que a Torrent no hi havia costum d’anar de restaurant, sinó de vins, cerveses i tapeo. Quan la gent decidia anar a un restaurant, triava València que està a pocs minuts i així passaven la jornada completa visitant, a més de menjar,  altres llocs o alguna gran superfície. Era la manera habitual d’oci durant el cap de setmana

Però a poc a poc la nova oferta va anar calant en la  clientela i molts d’ells prefereixen menjar a Torrent i després passar la vesprada en la Capital. Jo crec que la qualitat, que és similar, fins i tot a vegades superior que la d’altres negocis de València i un millor preu han inclinat la balança en aquest sentit.

Víctor… Quin és el secret per a tindre sempre òmplic el local?

-Jo crec que sobretot és assumir que amb el teu treball fas feliços als altres, per tant és essencial aconseguir que els clients se senten còmodes i satisfets. Tots ells són importants, tant el que es fa un café al dia com el que visita el restaurant amb un nodrit grup d’amics o familiars. Si assumeixes això, el treball serà molt gratificant i fins i tot no t’importen les hores extres. L’hostaleria no és només sacrifici, sinó que també és passió, t’ha d’agradar. El que no ho entenga així, serà difícil que gaudi treballant o que situe al seu restaurant entre les opcions preferides de la clientela. També és importantíssim tindre una àmplia terrassa com la que gaudim ací, hui, amb la pandèmia, la gent prefereix espais oberts i sens dubte la nostra terrassa satisfà aquestes preferències.

 

Quin és el perfil de clientela de la Plaça Víctor?

-La veritat és que és molt variada, des de gent que té el seu treball a prop: bancs, oficines,  funcionaris del jutjat de Torrent,  fins a gent jove que prefereix el nostre local per a gaudir dels seus moments de trobada.

Nieves, com a xef de la Plaça, t’he de fer unes preguntes obligatòries…

Per què la cuina de la Plaça en lloc d’altres pròximes?

-Imagine que tothom voldrà oferir la millor versió del seu negoci a la seua clientela, no el dubte, però el que sí que és cert, és que nosaltres prevalem la compra de matèries primeres de gran qualitat, productes frescos i el més pròxims possible. Això dona autenticitat a la nostra cuina, que com molt bé deies, es mou a cavall entre el tradicionalisme que m’ensenye la meua mare i la innovació necessària  per a dotar a la nostra oferta d’equilibri. Crec que en conjunt tenim una cuina diversa i adaptada a tots els gustos.

Per què plat val la pena recórrer els onze quilòmetres que us separen de València?

Et podria dir varis, però sens dubte el més destacat de tots és el nostre arròs d’ànec desossat amb boletus, tòfona i foie, que es pot prendre sec o melós. És una explosió de sabor en boca i està ple de matisos que farà que mai oblides que ho has degustat.

Per a finalitzar Nieves… Arròs al forn o Rossejat Torrentí?

-Rossejat

Ho imaginava, jeje, moltes gràcies als tres.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies