Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

L’Alfàbega, referent gastronòmic de la Comarca de la Ribera Alta

Alginet potser és un dels racons interessants més desconeguts per al gran públic. Eminentment industrial, a causa d’un extens polígon que sembla deixar en segon pla altres aspectes interessants com és la seua cultura o la seua gastronomia. Entre els seus vestigis històrics trobem:  L’Ermita de San José que conté un retaule del sant, L’Església Parroquial (1654-1699) que es va construir sobre l’antiga, de 1330. El campanar i la capella de la comunió són del s. XVIII, Castillo dels Cabanyelles construït en el s. XVI. Posteriorment es van eliminar les dues torrasses que ho flanquejaven per a instal·lar l’ajuntament, alguns exemples de la cultura agrícola de la zona com la casa típica de llaurador amb entrada per al carro, l’estable per als animals, el paller, etc. Algunes tenen el seu propi pou o aljub per a subministrar-se d’aigua. També queden algunes cases de terratinents de finals del s. XVIII i algunes altres de la xicoteta burgesia agrícola de finals del s. XIX.

La gastronomia la conformen arrossos de tota mena on destaquen l’arròs amb fesol i naps o la paella valenciana.

Un dels establiments que fa honor a aquesta tradició gastronòmica és el Restaurant L’Alfàbega, enclavat a l’entrada a Alginet per l’Autovia de València en ple polígon industrial. El restaurant porta molts anys donant un notori servei als seus clients, però és amb la nova gerència de Victor Sanchís quan agafa manxa i comença a destacar per damunt dels altres establiments de la localitat.

Una aposta per receptes de creació pròpia, el respecte a les receptes tradicionals, les quals elabora si són demandades amb la suficient antelació, uns magnífics arrossos, com no podia ser d’una altra manera donat el costumisme culinari del municipi, entre els quals destaquen els esmentats anteriorment, la fideua de secret ibèric, l’arròs de melós d’ànec, bolets i foie, l’arròs de señoret, la paella roja de carabiners o el seu saborosíssim arròs al forn de llenya.

Aquests plats complementats amb unes excel·lents carns o peixos a la brasa conformen una oferta diversa, completa i per a tot perfil de públic. A més és freqüent trobar-se amb diversos suggeriments diaris que no té en carta i que addiciona la frescor a la seua oferta gastronòmica.

El Restaurant és un exemple del bon fer, d’un direcció impecable, amb metes sempre per aconseguir i una inquietud constant a continuar creixent cada dia. Per això és freqüent trobar-se al restaurant en esdeveniments i concursos de gastronomia al llarg de la Comunitat Valenciana. Això ha derivat en la consecució de premis importantíssims per a L’Alfàbega com el primer premi de “Gaspatxo Manxec del Concurs de Tous”, el primer premi de “Guisat de Borreta” (elaboració amb creïlles, ou i bacallà) en el prestigiós “Concurs de Bocairent”, el segon premi del “Concurs de Paella de Fetge de Bou” a Meliana, el cinqué lloc en el Concurs Nacional de Rossejat Torrentí i un altre llarg etcètera de reconeixements com el Travellers Choice” de Tripadvisor, llistat de la plataforma per a reconéixer els millors restaurants del món.

El local cuenta con todas las medidas sanitarias necesarias para garantizar la seguridad de su clientela y la ventaja de tener un gran espacio para preservar el distanciamiento social. Es más, también posee una amplia terraza para los que prefieren disfrutar de su gastronomía al aire libre.

L’Alfàbega se ha convertido por méritos propios en un referente de la gastronomía de la Comarca, otro de sus méritos ha sido contar con un excelente equipo de trabajo que hacen que todos los que visitan el local se sientan como en su propia casa.

El local está en C/ Censal, 21 – Autovia Valencia-Albacete salida 363  Alginet

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies