Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Mascletá, revolució en l’elaboració de cerveses artesanes

Fa ja uns quants anys van aparéixer en el mercat les cerveses artesanes. Però… Què és això de cerveses artesanes?,  perquè són aquelles que no comporten un procés industrial massiu, sinó que s’elaboren de manera diferent en fabricar-se en menor quantitat. No tenen tampoc additius ni conservants i no estan pasteuritzades, el procés d’evolució, a causa dels seus llevats és constant. A més no s’admet cap mena d’extracte de llúpols ni de maltes, han de ser ingredients 100% naturals.

Hui les cerveses artesanes acaparen una part important del mercat, donant un mos al benefici de les grans cerveseres i han contribuït paral·lelament a l’educació gustativa del consumidor, en poder testar diferents varietats, apreciar els seus matisos (aspror, amargor, color, etc)   i conéixer tant la seua composició com la forma d’elaboració.

 

València no s’ha quedat arrere en l’elaboració de cerveses artesanes, existeixen marques que ja han introduït el seu producte en els mercats internacionals. Una de les més excel·lents és Cerveses  Mascletá, que en tan sols uns anys ha situat la seua cervesa en restaurants amb Estrella Michelín, el Saló Gurmet del Corte Inglés i en un gran nombre d’establiments tant valencians com forans, la qual cosa ha obligat a engrandir les instal·lacions del seu procés productiu.

El secret que aquest èxit no és un altre que la constància, a creure en els propis somnis, tindre clar uns objectius i treballar durament per a aconseguir-los. L’empresa naix amb José Antonio Díaz, dissenyador gràfic que decideix  crear una cervesa amb un fort segell personal.  Aconsegueix una primera cervesa molt especial “Mascletá”, encara que potser en excés amarga, que rectifica astutament per a aconseguir uns tons frescos i aromàtics, amb una forta presència en boca i  uns ingredients molt equilibrats. Cuida tant el contingut com el continent, així que la cervesa apareix finalment amb una etiqueta il·lustrada per l’artista José Luis Molina Ferrer i un embolcall similar a una carcassa valenciana, on no falta tampoc la metxa.  La imatge denota les seues arrels valencianes. El seu extraordinari sabor comença a obrir portes en els mercats i establiments més selectes i rep el certificat de cervesa amb elaboració de productes de km0 (menys de 100km, segons la normativa). La seua composició és aigua de brollador, maltes d’ordi i blat, flor de llúpol i llevats. És una cervesa ideal per a acompanyar ensalades de cítrics per les seues notes a mandarina. També és la combinació perfecta per a maridar amb carns, formatges, patés i arrossos. Té 5,8° d’alcohol.

A aquesta magnífica cervesa se li va sumar fa uns mesos, una nova referència “Polvora Blue” una altra cervesa amb similar composició que l’anterior però amb matisos diferents, pel fet que també incorpora flor del taronger i corfa de taronja, que es presenta amb un color blau mediterrani i una il·lustració dels castells fallers.  És una cervesa ideal per a acompanyar mariscos, conserves, formatges semi-curats, salaons i adobats. És una mica més suau que l’anterior i presenta només 4,5ª d’alcohol.

L’última creació de l’empresa és la cervesa “Tró de Bac”, una cosa més potent que les dos anteriors ja que porta quatre maltes i quatre llúpols,  molt prompte arribarà al mercat. De moment només està  disponible per a la realització de tastos.

Tastos i esdeveniments

En la nova ubicació, una masia situada a la Font d’en Corts, 98 i denominada la Cambra,  Mascletá ofereix la possibilitat de realitzar tastos i celebrar esdeveniments de caràcter social o empresarial.  La Cambra disposa d’un espai exterior amb vista a l’horta valenciana, on es planta el llúpol que utilitza la cervesa i altres ingredients, una planta per a magatzematge i una altra superior preparada per als tastos. La Cambra s’habilitarà pròximament amb carpes i altres adreços per a aconseguir un espai singular per a la celebració de noces i altres esdeveniments. De moment ha hagut de paralitzar-se a causa de la pandèmia.

 

Els tastos que es poden gaudir en La Cambra són les següents…

Tast bàsic: tast de les tres cerveses d’autor maridadas amb embotits i formatges de la terra. Preu 12 euros per persona i la duració 1 hora aproximadament.

Cata Maridatge amb tapes d’autor: tast de les tres cerveses de la marca maridadas amb tapes d’autor (entre 9 i 12 segons grandària). El preu és de 32 euros i la duració unes 2 hores i ½ aproximadament.

En agenda tenen també el Tast Almorzaret, on els visitants es podran preparar el seu propi entrepà i degustar les tres cerveses. S’acompanyarà l’esmorzar amb ensalades amb ingredients totalment valencians.

En qualsevol dels tastos s’explicarà el procés de producció i elaboració de les tres cerveses de l’empresa Mascletá, així com les seues característiques organolécticas i es produndizará una mica en els processos artesanals i la seua diferència amb els industrials.

Per a reservar els tastos trucar al telèfon  623 159 380

Localització: aquesta en Carrera de la Font d’en Corts, 98, 46013 València

Como llegar: pinchar aquí para abrir el navegador

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies