Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Miguel y Juani, destinació turística gastronòmica per mèrits propis

Sens dubte la riquesa gastronòmica valenciana és un dels atractius turístics de primer ordre, provocant milions de visites tots els anys. Desgraciadament aquest 2020, amb l’aparició del Covid  ha canviat substancialment aquest escenari turístic.

Encara que les receptes siguen similars cadascun dels nostres pobles li dona un matís diferent a causa del seu costumisme culinari.  L’alcúdia  no és una excepció i també incorpora subtils canvis amb alguns dels nostres arrossos més coneguts o l’olla valenciana. En aquesta localitat hi ha establiments que segueixen la tradició gastronòmica amb un gran respecte per les seues arrels, entre ells el Restaurant Miguel i Juani un dels locals més ben considerats del municipi. Els seus propietaris regenten a més un Hostal amb el mateix nom.

Els seus propietaris sempre van apostar pels productes locals, verdures, hortalisses, fruites, etc. La temporalitat i la compra dels productes frescos del mercat marcaven l’oferta diària per a aquells clients que visitaven el local, que amb el temps van saber apreciar aquest esforç reiterant cada vegada més la seua presència en aquest.

Miguel i Juani compta amb un espai de cafeteria per a la degustació de cafés, esmorzars i fins i tot un menú diari que té un preu ajustadísimo i un saló menjador on es pot gaudir una oferta rica és pescats, carns i arrossos. Un lloc ideal per a delectar-se amb la bona taula sense presses i en un ambient més relaxat i càlid.

Per fer una mica d’història comentarem que el Restaurant es va inaugurar per Miguel Rodriguez i la seua exposa Juani allà pels anys noranta, després de més de vint anys d’experiència en el sector, en els quals Miguel al costat del gran Antonio Galbis va recórrer mitjana Espanya: Sant Sebastià, Palma o Barcelona entre altres províncies i traspàs davanteres arribant a cuinar a França i al Brasil alguns dels plats més coneguts de la cuina valenciana, entre ells per descomptat diversos arrossos entre els quals destacaven la paella valenciana o l’arròs d’ànec. Cuinaven a més la Fideuá, totalment desconeguda en aquells dies, sorprenent gratament a tots els que podien degustar-la.

Però aquest esforç de Miguel no quedaria en va en relegar la gerència en els seus fills Pedro i Paco, el primer al timó de l’establiment i el segon comandant els fogons del Restaurant.  Tots dos han aconseguit amb el pas dels anys col·locar el nom “Miguel i Juani” en el més alt, en guanyar o pujar al podi en els millors tornejos professionals de gastronomia com el Concurs de Arrocito de Castelló, El Concurs d’Olla Valenciana, el Concurs de Caça i Bolets de Bocairent, el Concurs d’Arròs Caldós de Llutxent o els internacionals de Fideuá de Gandia o el de Paella Valenciana de Sueca. Aquest envejable currículum va portar al Restaurant a obrir el seu homòleg al Japó fa uns anys i hui ja tenen quatre establiments amb el seu nom al país asiàtic dedicat als arrossos valencians. Fins i tot van rebre la medalla d’or de mans  del Cònsol del Japó.

La història de Miguel i Juani és una història apassionant, de sacrifici i satisfaccions a parts iguals  que denota un esperit de superació poc comuna  en aquesta professió.

Hui Miguel i Juani són un altre dels  importants motius per a visitar aquesta bella localitat que a més d’un magnífica gastronomia atresora monuments tan emblemàtics com l’Església de Sant Andrés, el Convent de Santa Bàrbara o l’Aqüeducte del Bri (1842) i paratges tan espectaculars com Els Fornals.

També són importantíssimes les festes de sant Antoni Abat al gener, el mercat medieval al maig, el Festival de Músiques del Món, el COTIF (El Torneig Internacional de Futbol Sub-20) La Fira Gastronòmica (octubre) o el festival agro-eròtic (desembre).

Com veuen vostés, hi ha motius de sobres per a acostar-se a gaudir d’aquesta bella localitat.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies