Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Palace Fesol, Un històric que regna en els arrossos valencians

Afortunadament per a la gastronomia valenciana, el  Restaurant Palace Fesol no ha sucumbit amb el pas del temps ni amb els esdeveniments més transcendentals  dels últims cent anys. Dues guerres,  una cruel dictadura de més de 40 anys que cessaria amb la democràcia que vivim hui,  no han alterat gens ni mica  a aquest COLÓS que obria per primera vegada   les seues portes l’any 1909. Cert és que els diferents successos  van provocar canvis substancials en la seua oferta,  necessitant  ajustar-se als nous gustos i als nous temps  però la realitat és que hui és un dels pocs establiments centenaris que queden a València on poder gaudir de la bona taula.

Des del començament, el seu respecte al tradicionalisme culinari, manifestat en una àmplia llista del receptari valencià i plats de cullera  on no faltaven els arrossos ja li va guanyar el respecte de la clientela de l’època. Això sumat a una cuina oberta al públic, el qual podia visualitzar cada racó d’aquesta, amanida amb unes vitrines on es mostraven uns enormes pescats acabats de portar de la llotja: orades salvatges, llobarros, rèmols, lluços, corbines i crustacis com la llagosta o llamàntols, testimoniatge visual de la qualitat del producte amb el qual cuinava, donaven una extraordinària confiança a tots els clients que entraven en el local.

A partir de 1960 es converteix, per mèrits propis, en un dels temples arrossers valencians i comença a ser freqüentat per artistes, toreros, polítics i persones influents de la societat valenciana. Hui segueix aquesta tendència encara que amb menor mesura. Les parets del local són una radiografia d’aquests últims anys, amb una gran quantitat de fotos de molts d’ells que les van signar dedicades al Palace en mostra d’agraïment.

Ara el local continua trepitjant fort, reiterant la seua aposta per la bona gastronomia i els arrossos valencians. Si la seua cuina és notable, no és menor el seu nivell de sala, el personal de la qual treballa com una maquinària perfectament sincronitzada per a oferir un servei exquisit. Expliquen amb soltesa les característiques dels plats a requeriment dels seus clients i donen un tractament excel·lent als vins. A més en horari no comercial imparteixen classes d’hostaleria i restauració en els seus salons.

Ara hi ha certa relaxació en els seus serveis, afectats com la resta del sector per les vicissituds de la pandèmia, però han creat un espai net i segur, amb totes les mesures sanitàries respectades: distanciament social, renovació d’aire, gel antimicrobià i un tractament escrupolós de tots els aliments.  Això fa que el client s’allunye de les preocupacions i puga gaudir assossegadament de la gastronomia del restaurant.

Sens dubte el Palace forma part de la història de la gastronomia valenciana, una història que estem segurs que encara li queda moltíssim recorregut.

És al Carrer Hernán Cortés número 7 de València

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies