Requena (08/06/21).- Bercial Vessant Els cants 2016 ha sigut el vi amb major puntuació de totes les categories en el procés de licitació de Paradores ‘zones vitivinícoles d’Espanya’, la qual cosa li ha valgut ser l’únic seleccionat com a ‘Vi negre de pagament, paratge o altres qualificacions de València o Utiel-Requena’.
D’aquesta manera, aquest vi de parcel·la de Celler Sierra Nord entra en la selecta carta de Paradors de Turisme, on romandrà com a mínim durant un any prorrogable a tres.
El procés de selecció ha comptat amb diverses rondes de tastos a cegues en un procés que s’ha prorrogat durant més d’un any. En el tast, Bercial Vessant Els Cants ha obtingut la màxima puntuació global de tots els participants, amb 11 punts sobre 12. Això, afegit a la valoració de la presentació del producte, li ha atorgat una puntuació final de 90 sobre 100.
Bercial és la marca premium del celler valencià Sierra Nord formada per dos vins, Vessant Els Cants i Blanc Selecció. Tots dos són vins de paratge, elaborats amb raïm seleccionat de les millors parcel·les dins de les 130 ha. de vinya que el celler té a Camporrobles, localització especial dins de la comarca Requena-Utiel per estar en la zona de major altitud.
Un vi fruit de vinyes velles
Bercial Vessant Els Cants està elaborat amb el raïm autòcton de la DOP Utiel-Requena, Boval, vinificada en harmonia amb Cabernet Sauvignon. Totes dues varietats procedeixen de vinyes velles ecològiques, de més de 60 anys en el cas de la Boval i de més de 40 en el cas de la Cabernet, vinyes de baixa producció i, al seu torn, d’excel·lent qualitat. En el procés final de la seua elaboració ha realitzat la fermentació maloláctica en barrica 100% roure francés de primer ús, on ha envellit fins als 18 mesos.
En tast, Bercial és fi en aromes, fresc i elegant, amb records de cacau i fruita madura sobre fons de sotabosc. Complex i expressiu. En boca és gras, redó i de cos mitjà. Tanins sedosos dins d’una estructura lleugera però amb gran persistència i elegància.
L’anyada 2016 de Bercial Vessant Els Cants ja ha rebut altres distincions, com els 90 punts de la Guia Peñín 2020. El vi compta amb la certificació d’ecològic i vegà.

Raquel González | Acentúate Comunicación
raquel@acentuate.es
659 872 542