Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Alejandro del Bou, cita obligada per als amants de la bona taula

Un dels restauradors mes reconeguts a València és sens dubte Alejandro del Bou. Un cuiner que sense perdre de vista les seues arrels ha sabut situar la cuina valenciana en el més alt. De família de restauradors, molt prompte descobriria la seua vocació. L’anar i vindre entre els fogons familiars li imprimiria aqueix afecte especial per la cuina fins que per fi la va convertir en el seu mitjà de vida. Després de la seua formació acadèmica va treballar  en restaurants valencians de gran solvència, encara que també traspassaria fronteres valencianes per a posar-se als ordes del gran Martín Berasategui o Manuel de l’Ossa perfeccionant la seua cuina fins a elevar-la pel cap alt alt. Aquesta excel·lent trajectòria  va cridar l’atenció de la Guia Michelín que ho va reconéixer amb una estrela, que aconseguiria conservar durant sis anys.

La seua cuina és un reflex del Xef, pròxima, honesta i humil a més de ser respectuosa amb el medi ambient i nodrir-se amb  productes de temporada de la nostra terra. Una cuina amb connotacions creatives que beu de la tradició valenciana. En ella productes de la mar i d’horta es fusionen sense màscares i amb un minuciós tracte per a no soscavar les seues propietats nutritives,  potenciant les seues qualitats i aconseguint una riquíssima simfonia d’aromes i matisos que delecten el sentits. També les carns formen part de la seua oferta, amb una elaboració exquisida on es presenten sucoses i pletòriques de sabor.

L’actual crisi sanitària ha sigut un repte crucial per al sector hostaler, provocant el tancament definitiu de més del 20% dels locals de restauració i un minvament important en els ingressos dels quals han aconseguit solcar les seues ones sense naufragar. Per a aquest gremi la Covid-19 marcarà sens dubte un abans i un després en cadascun dels seus negocis. Alejandro del Bou no ha sigut una excepció però ha aconseguit capejar, com altres companys, les adversitats per a continuar oferint el millor de la gastronomia valenciana en el seu Restaurant d’Amadeu de Savoia número 15, al costat del camp de futbol del Mestalla.

Aquest temple de la bona cuina  resumeix la seua oferta gastronòmica en quatre menús, que van canviant segons la temporada i els productes disponibles del mercat o la llotja de peix, encara que la seua estructura siga la mateixa durant tot l’any…

Menú Mig Sol compost per tres entrades al centre, arròs melós del dia i postres.
Menú Lluna amb el qual es pot degustar tres entrades al centre, peix o carn del dia i postres.
Menú Alejandro que es compon d’aperitiu, tres primers individuals, peix, carn i postres.
Menú Gran Alejandro  amb aperitiu, tres primers individuals, peix, carn, prepostres i postres.

Això permet al client triar entre totes aquestes opcions i gaudir d’una varietat de plats, que encara que en format xicotet tenen una gran qualitat. El celler també és mereixedora d’esment amb referències a vins de diferents denominacions d’origen de tot el territori espanyol i altres estrangeres. El Restaurant té un saló i una terrassa envidrada idònia per a gaudir de la màgia d’aquest local.

Si no coneixen el Restaurant li aconsellem que li facen vostés una visita.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies