Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

ELS VINS ECOLÒGICS DE SIERRA NORD PORTEN A la DOP UTIEL-REQUENA LES DUES ÚNIQUES MEDALLES OBTINGUDES EN EL CHALLENGE MILLÉSIME BIO

  • Fuenteseca negre i Fuenteseca blanc, vins de la DOP Utiel-Requena elaborats per Celler Sierra Nord, han obtingut dues medalles de plata en l’important certamen de vins ecològics Challenge Millésime Bio.
  • El celler també ha recollit sis medalles de Catavinum World Wine & Spirits Competition, per als monovarietales que elabora en La Roda, dos ors per als vins 1564 Viognier i 1564 Petit Verdot; i quatre plates per a 1564 Syrah, Olcaviana Chardonnay, Olcaviana Sauvignon Blanc i Olcaviana Verdejo.Requena (09/03/21).- En menys d’una setmana, Celler Sierra Nord ha rebut una pluja de medalles per a diversos dels seus vins. D’una banda, ha obtingut dues medalles de plata per als Fuenteseca blanc i negre, vins joves que han sigut premiats en el rellevant certamen francés, d’àmbit internacional, Challenge Millésime Bio. Aquest concurs és exclusiu per a vins ecològics i en la seua edició 2021 tan sols ha atorgat 42 medalles a vins espanyols, la qual cosa suposa un 2% de tots els vins premiats. De fet, les dues plates de Sierra Nord són les úniques rebudes pels vins de la DOP Utiel-Requena.

D’altra banda, el celler també ha vist recompensat el treball que realitza en La Roda (Albacete), on compta amb vinya i celler d’elaboració, la direcció tècnica de la qual és responsabilitat de l’enòloga Mapi Domingo. El certamen Catavinum World

Wine & Spirits Competition, organitzat des de Vitòria i d’abast internacional, ha atorgat dues medalles d’or als vins 1564 Viognier i 1564 Petit Verdot; i quatre plates per a 1564 Syrah, Olcaviana Chardonnay, Olcaviana Sauvignon Blanc i Olcaviana Verdejo

 

Vins expressius d’agricultura ecològica i sostenible com a element comú

Els vins premiats són molt diferents entre si, encara que tots tenen elements en comú, com a senyal d’identitat de la filosofia d’elaboració i cultiu que té Sierra Nord. Per exemple, tots els vins són ecològics i vegans. A més, el cultiu de les vinyes d’on parteixen les varietats triades, és sostenible, ja que el celler minimitza els recursos naturals utilitzats en la vinya, així com la intervenció tècnica. Això els porta a apostar per mètodes com les cobertes vegetals, que afavoreix la biodiversitat del sòl i reté la humitat, i propiciar la pastura de bestiar oví, per a eliminar restes vegetals i generar un abonament natural, entre altres tècniques respectuoses amb la vinya i l’entorn.

En celler, el treball d’elaboració també té una línia comuna, buscar la màxima expressió dels vins, deixant parlar a les varietats de les seues fortaleses, amb els seus colors, aromes i sabors, d’aquí ve que el celler elabore un alt nombre de vins monovarietales, amb els quals aconsegueixen crear vins honestos que donen un clar protagonisme al raïm.

Tots els vins premiats per Catavinum World Wine & Spirits Competition són, de fet, monovarietales. La família 1564 té una elaboració complexa, amb pas per barrica fins i tot del blanc premiat amb l’or, 1564 Viognier, un vi fresc, equilibrat i molt expressiu. L’altre or obtingut en aquest certamen ha sigut per a 1564 Petit Verdot, que compta amb 10 mesos d’estada en barrica de roure americà i francés i que resulta un vi amb molt de volum, elegant i complex. Per part seua, la família de vins Olcaviana, també premiada en Catavino, està formada per vins joves, expressius, intensos aromáticamente i totalment varietals.

Per part seua, els vins que han obtingut medalla en Challenge Millésime Bio, Fuenteseca negre i Fuenteseca blanc, són joves i han sigut elaborats amb dues varietats, una forana i molt reconeguda a nivell internacional i una altra autòctona. En el cas del negre el raïm és Boval i Cabernet Sauvignon, i en el blanc, Macabeu i Sauvignon Blanc. La intenció amb aquest assemblatge és propiciar el coneixement de raïm menys estés, especialment fora d’Espanya, ajudades de l’atracció que poden tindre altres varietats àmpliament conegudes pel consumidor.

Celler Sierra Nord té el gruix de la seua vinya a Camporrobles i Requena (València), on compta amb 180 ha. No obstant això, fa nou anys que va ampliar les zones de cultiu a la Roda (Albacete), on compta amb 70 ha. i Jumella (Múrcia), amb 150 ha., en la seua cerca de varietats autòctones i de la riquesa de matisos que aporten les diferents zones de producció i el seu clima. En totes aquestes àrees, Sierra Nord compta amb celler d’elaboració pròpia, la qual cosa li permet controlar el procés de producció, des de la vinya fins a l’embotellat.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies