Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

LA CARN SAYAGUESA PROTAGONISTA DE LES JORNADES GASTRONÒMIQUES DE ALMA CHARRA

El Rostidor Ànima Charra celebra unes jornades gastronòmiques durant aquest mes de juny amb el protagonisme de la Vaca Sayaguesa

En Sayago i els Arribes del Duero, entre Zamora i Salamanca, té el seu origen aquesta raça bovina la carn de la qual és considerada com la millor del mercat el que origina una demanda difícil de proveir. Les característiques d’aquesta comarca del nord d’Espanya imprimeix qualitats especials en aquest animal, en uns altres temps imprescindible en les labors agrícoles, dotant-lo de valors nutricionals únics com la seua riquesa en àcid oléico, comparable a un porc ibèric, el contingut de la meitat de greixos saturats que altres carns del mateix tipus, una textura vellutada i un sabor intens. Els encarregats que es complisquen tots els requisits per a la puresa de la seua raça és l’Associació Sayaguesa, composta per ramaders i criadors de bestiar.

Durant aquest mes de juny l’establiment Ànima Charra, enclavat a la la Pobla de Farnals oferirà la possibilitat de gaudir d’aquesta carn en un menú confeccionat per cinc plats i maridado amb “La Poda” un vi de la D.O. de Bou monovarietal (tinta de Bou) que es distingeix per la seua intensitat aromàtica i el seu caràcter fruiter. Els cinc plats que es podran degustar són: carpaccio de vaca sayaguesa amb lascas de formatge curat d’ovelles zamoranes; steak tartar amb gemma curada de guatla sobre cruixent de brioix fumat; carabiner en el seu suc sobre tac de carn mechada i demi-glace de tendons; caneló de vaca sayaguesa i foie sobre la seua velouté;  tataky de llom alt a la brasa amb maionesa de wasabi i per a postres un pastís de formatge a la brasa amb cremós d’anous i café. El seu preu és de 35 €


L’adquisició de vaca sayaguesa no està a l’abast de tots els restauradors, sent molt pocs la que la poden oferir als seus clients a nivell nacional. La seua exclusivitat recau en locals que atorguen un tractament molt especial a totes les seues carns, fent-li mereixedors del certificat expedit per l’Associació de la Raça Sayaguesa que permet la inclusió d’aquesta carn en la seua oferta gastronòmica. Ànima Charra és un d’aquests privilegiats establiments.
El Rostidor està a punt de complir quatre anys des de la seua obertura. Un negoci encara jove però amb un gran carisma que gràcies a la seua aposta per la qualitat s’està convertint en un dels rostidors de referència valencians. En aquest curt espai de temps ja atresora diversos reconeixements, entre ells el segon premi al millor menú” de les Jornades Gastronòmiques de Tardor que se celebren cada any en més de 60 restaurants de la província de València. El segell  d’Ànima Charra són les seues brases en les quals elabora, a més de les seues carns, gran part de la seua carta, fins i tot la majoria de les seues postres. El local té la seua pròpia cambra de maduració el que li permet oferir les seues carns en plena esplendor.


Entre la seua oferta càrnia trobem una dotzena de propostes de diverses races i amb diferents tipus de maduració entre les quals es troben: la carn de Wagyu d’origen japonés, la Vaca Rossa gallega el Bou Ram Gran, originària de les Açores, Vaca Salers o la Vaca Simmental holandesa. Com a entrants es pot gaudir d’unes tellines o clóchinas valencianes a la brasa, una cazuelita de cocotxes de bacallà amb goles, gambes i ou cuinat a baixa temperatura, uns espàrrecs de Navarra amb freses de Moruca i vinagreta d’ametles, titaina amb tonyina del nord en salaó o uns ous trencats amb pernil. Té a més una oferta de cullera que canvia assíduament. Entre els peixos es troba el bacallà gratinat o a la brasa i el salmó a baixa temperatura. Destacables són també les seues postres casolanes amb un fantàstic pastís de formatge, taronja amb gelat de xocolate o la llesca amb ou a la brasa.


El Restaurant Ànima Charra és un d’aquests locals familiars en els quals et trobes còmode en qualsevol de les seues estades, siga el saló o la seua xicoteta terrassa. Capitanejat per la Famila Peréz, originaris dels Arribes, no és un rostidor a la manera antiga sinó més aviat un local adaptat als temps que vivim, on l’exigència d’una clientela cada vegada més educada en la degustació de carns de qualitat marca la pauta del local que no escatima esforços per a oferir el millor en aquest sector. Nombroses són les visites d’aquesta família als llocs d’origen de la criança dels animals per a seleccionar de primera mà aquelles que compleixen amb els barems d’alta qualitat que s’imposa el propi restaurant. La família Perez és capaç de convertir cada visita dels seus clients en tota una experiència gastronòmica,
Àlma Charra es troba en Av. Neptú, 20 de la la Pobla de Farnals. Poden visitar la seua pàgina web si desitgen gaudir d’aquestes espectaculars jornades

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies