Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Meliana presenta en el *Palauet de Nolla la quarta edició de Menja’t Meliana

Meliana dona el tret d’eixida a la quarta edició de Menja’t Meliana, un esdeveniment que arriba amb algunes setmanes de retard respecte a anteriors celebracions però que sens dubte imprimiran aire fresc a l’hostaleria local, molt danyada, com tot el sector,  a conseqüència de la pandèmia.  Menja’t Meliana convida a veïns i visitants a gaudir d’una setmana gastronòmica amb productes autòctons de la localitat en forma de menús en els restaurants participants: Ca Xoret, Gurugú Meliana, Ca Pepico, La Barraca de Montoliu, El Baret, El Racó i Napicol a un preu que oscil·la entre 20 i 38 euros des del 22 de març al 4 d’abril.

El Concurs de Paella de Fetge de Bou i postres de Cacau del Collaret del qual ja s’han celebrat dues convocatòries donava inici a aquesta setmana gastronòmica, però l’actual crisi sanitària ha aconsellat ajornar la seua celebració fins que millore la situació. Cinc restaurants,  membres del Club Gastronòmic “Tastem l’horta” com Jadelú (Foios), Ca Xoret, El Racó, La Barraca de Montoliu (Meliana), La Lluna de València (Almassera) van cuinar la Paella de Fetge de Bou  com a reivindicació de la gastronomia de la Horta Nord i en un dels edificis més emblemàtics de Meliana com és el Palauet de Nolla, situat en el barri amb el mateix nom.

La Paella de Fetge de Bou és una recepta elaborada amb fetge de bou, escarola, cigrons i arròs el punt idoni del qual per a la seua degustació és la melositat i que se solia cuinar temps arrere en reunions d’amics i familiars. Altres receptes d’arrossos l’han relegada a un segon lloc, però és indiscutible la seua personalitat i importància en el receptari tradicional.

Palauet de Nolla

El Palauet de Nolla data del segle XVIII, en principi va ser una Alqueria dels Pares Dominics fins que va ser comprada per una família de València. Posteriorment es va crear una fàbrica taulellera que va ser venuda posteriorment en  1917. A través dels anys ha tingut altres propietaris fins que en els anys seixanta passa a formar part del patrimoni municipal. La seua deterioració era evident amb el que el Consistori local presa la iniciativa de restaurar-la per a donar-li l’esplendor d’anys anteriors. En el seu interior es pot constatar la tradició taulellera en forma de tessel·les que van tindre un gran èxit ja que en els seus millors temps la fàbrica exportava aquest producte a tota Espanya.

El Palauet de Nolla es pot visitar dissabtes i diumenges. Per a reservar plaça en aquesta visita existeix una App que es pot descarregar de Play Store: “Ayutamientos de València”. Una vegada instal·lada cal buscar Meliana->Palauet de Nolla. La visita dura uns 20 minutos  i a més de la història del Palauet es pot gaudir d’una exposició fotogràfica sobre la seua restauració.

Menús de los restaurantes

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies