Comer en Valencia, guia gastronómica valenciana

Tabick Lounge, La Granja, La Pepa Bluespace, Restaurante Chaparral y Asador Alfábega per primera vegada en el Concurs Internacional de Paelles de Sueca

El Concurs Internacional de Paelles de Sueca ha propiciat enguany la possibilitat de participar a aquells restaurants que encara no havien tingut l’oportunitat de fer-ho fins ara. Amb criteris com tindre una oferta arrossera important en la carta del restaurant s’han triat finalment a més de 40 concursants de tot el món entre les inscripcions presentades. Entre aquests restaurants es troben Tabick Loungue, La Granja de Sueca, Asador Alfábega, Restaurant Coscollar i la Pepa Bluespace, tots ells col·laboradors de la Guia Gastronòmica Comer en València. Des de la nostra redacció els desitgem moltíssima sort per a el pròxim dia 12 de setembre que se celebrarà aquest magnífic esdeveniment en la localitat de Sueca per a coronar la millor recepta de paella valenciana del planeta.

Restaurant Tabick Lounge de Llombai

Situat a Llombai, Tabick Lounge és un dels restaurants més carismàtics de la Ribera Alta pel seu defensa de la cuina tradicional i els seus excel·lents arrossos. Gran part d’aquests plats són elaborats a la brasa. Una altra peculiaritat que té el local és la trobar en la seua oferta receptes fusionades de la cuina espanyola i brasilera. La seua carta sol canviar segons l’estació, ja que té hort propi i sol cultivar la majoria dels ingredients que utilitza. L’hort li ha permés també traure una gamma de productes amb fruites, vegetals i hortalisses que comercialitza sota el nom de Laverdi Gurmet i que van tenint cada dia major presència en el sector hostaler: salsa brava, arnadí amb taronja, tomaca seca, titaina, samfaina valenciana o la melmelada de guaiaba són només alguns d’ells.

Restaurant Tabick Lounge en Llombai

En el local es pot gaudir d’unes saborosíssimes croquetes d’olla i pernil ibèric, creïlles saltades amb formatge de cabrales, fondue de formatge de cabra, ensalada invertida de carabiner, bon de vaca madurada, rellom de Angus, chuletó de bou, rellom de porc extremeny, una gamma amb diverses burguers i arrossos com la paella d’hivern de la Ribera, l’arròs negre de faves tendres i carxofes, la fideuá de senglar, magret d’ànec i foie o la “fideuá del marqués” elaborada amb carn de matança i caldo de bullit . També és possible degustar plats de cullera si es demana amb antelació. Destaca entre ells l’olla valenciana i la feijoada brasileira. Aquesta carta la complementa una àmplia llista de postres artesanes i casolanes.

Tabick té diversos premis gràcies a la seua participació en diferents esdeveniments gastronòmics convocats per a professionals del sector. L’últim d’ells va ser el tercer premi de la Paella de Fegte de Bou a Meliana.

Restaurante Alfabega de Alginet

Asador Alfabega de Alginet

Un altre restaurant a la Ribera alta d’obligada visita és sens dubte el Rostidor Alfábega d’Alginet. Un local que sorprén per la seua frescor i capacitat d’adaptar-se a la temporalitat,  la qual cosa li permet la incorporació de nous plats i propostes en la seua oferta gastronòmica. Aquest restaurant porta una trajectòria ascendent des de la incorporació de la seua nova gerència en 2015 que ha aconseguit ocupar els millors llocs dels rànquings en plataformes de reserves en línia, gràcies a les seues valoracions positives. També ha collit diversos premis i reconeixements, entre els quals destaquen el “primer premi de guisat de Borreta en el Concurs de Bocairent”, el “primer premi de Gaspatxo Manxec a Tous” i el segon premi de la Paella de Fetge de Bou a Meliana.

Alfábega va més alla del rostidor convencional, a més de les seues carns, de les quals ofereix diverses propostes entre l’entrecot, el rellom, el magret d’ànec o els seus chuletons de vaca gallega, de vedella morucha o de vaca tudenca i una gamma de burguers com la Lady Blue, la Milf o la Trufoie, elaborades amb vaca rossa amb 35 dies de maduració es pot degustar en el local plats de cullera com l’olla valenciana, el gaspatxo manxec o l’arròs amb fesol i naps i  també uns magnífics arrossos a llenya com la paella valenciana, la paella roja de rochos, sépia i rap, l’arròs del senyoret, paella d’ànec, bolets i foie o el seu espectacular arròs al forn que elabora en el seu forn de llenya. Com a entrants previs a aquests plats es pot degustar la seua sardina fumada amb guacamole i tomaca deshidratada, l’ensalada russa de perdiu escabetxada, el cruixent de corder rostit al forn de llenya o les seues creïlles trufadas amb cruixent de pernil

Aquesta suculenta carta es pot maridar amb qualsevol dels vins de diferents denominacions d’origen espanyoles que té en el seu celler.

Alfabega ofereix quasi tot el que es pot desitjar, ja que a més de la seua carta té un excel·lent menú diari, menús especials per a les nits i altres específics per al cap de setmana que permeten gaudir de la seua gastronomia a preus ajustadísims.

Restaurante la Granja de Sueca

Restaurant La Granja de Sueca

Un dels xefs destacats en aquesta ciutat arrossera d’Espanya en sens dubte Adolfo Cuquerella, un enamorat dels arrossos, del seu cultiu i de la seua elaboració. L’estudi de les diferents varietats així com les seues propietats organolèptiques li ha permés  trobar la varietat idònia per a cadascun dels 64 arrossos que ofereix en la carta del Restaurant La Granja. Varietats com a Badia, Bomba, Mareny, Albufera, Arguila o Balilla-Sollana són escrupolosament triades per a cada arròs en funció dels seus percentatges de amilopectina o amilosa. Adolfo és una de les persones més respectades en el sector arrosser i deixeble del desaparegut  Salvador Gascó amb el qual va compartir interminables tertúlies entorn d’aquest cereal universal, com les seues característiques nutritives, la importància de l’origen de l’aigua utilitzada, la temperatura ambient o la pressió atmosfèrica que sol canviar en les zones més elevades. A més està treballant sobre un llibre d’arrossos on comenta diverses curiositats sobre l’arròs i  receptes que elabora en el seu restaurant. Entre elles inclou la de la Fideuá de Gandia, certamen internacional en el qual es va alçar  amb el tercer premi.

Més d’una dècada porta la Granja oferint els seus serveis amb una cuina fresca, identificada i respectuosa amb el terreny del qual aprofita quasi tots els productes del seu terme municipal, la qual cosa  li ha guanyat la fidelitat de tots els que omplin diàriament el local.

Entre els seus entrants trobem: carpaccio de gambes a la vinagreta, croquetes ibèriques farcides de foie, el polp confitat o la sépia i el calamar de platja. Entre les ensalades destaquen la temperada de la casa  i la de llamàntol. La seua oferta de peixos depén de la llotja, però és habitual trobar Rèmol,  Llenguado, Emperador, Rap, Bacallà, Besuc, Nero o  Tonyina. Les seues carns van des de l’entrecot o el rellom fins a les xulles de corder, el porquet o la cua de bou. Entre la seua àmplia carta d’arrossos podem trobar elaboracions amb hortalisses, verdures, carns, peixos i mariscos. El local compta amb un ampli  paeller de llenya.

Restaurnt Chaparral de SerraRestaurante Chaparral

El Restaurant Chaparral és un de les destinacions turístiques-gastronòmiques destacats de terres valencianes, té un encant especial ja que està situat als peus de la Serra Calderona molt cerquita de la localitat de Serra i a uns centenars de metres dels miradors del Garbí i de  Barraix, tots dos amb unes vistes veritablement sorprenents. El local, que està situat en plena naturalesa, envoltat de pins és un lloc idíl·lic per a gaudir del bon menjar i el Coscollar contribueix a això amb una cuina valenciana amb productes de proximitat,  carns i embotits a la brasa i unes paelles elaborades amb llenya de taronger que li ha propiciat el reconeixement del públic i també de la premsa especialitzada amb diverses  nominacions de “cullera de pal”, mèrit que només obtenen els que respecten la forma tradicional d’elaboració a llenya.

El local obri només els caps de setmana i festius ja que es troba annex al camí que porta als diferents miradors i entre una cruïlla de rutes de senderisme que són aprofitades cada cap de setmana per veïns de les poblacions pròximes i visitants que arriben des de Castelló o València. L’opinió favorable dels quals gaudeixen de la seua gastronomia li ha portat a estar en les preferències dels usuaris de Tripadvisor i la Forqueta. Té un ampli saló i una terrassa des dels quals es pot visionar la bellesa de l’entorn mentre es gaudeix de les seues viandes.

La demanda de senderistes, ciclistes i turistes ha propiciat l’addició a la seua carta d’una oferta diversa amb diversos menús i un ventall d’entrepans i burguers. Entrants com el ajoarriero, esgarraet o l’ensalada russa de ventresca donen pas a carns com les seues graellades d’embotit o de xulles de corder, o la seua especialitat “la paella valenciana” que al costat d’altres arrossos com l’arròs d’ànec amb bolets i carxofes, l’arròs a banda de sépia, gambón i calamar, l’arròs de senyoret o l’arròs de llamàntol són demandats de forma contínua a casa sessió de migdia.

La Pepa Bluespace de AlborayaLa Pepa Bluespace de Alboraya

Sens dubte la Pepa és un temple dels bons arrossos de la localitat d’Alboraia. Encara que basat en el tradicionalisme el seu xef Santi Garrido ha sabut donar un impuls significatiu a la cuina dels arrossos amb creacions pròpies i amb altres receptes tradicionals a les quals els ha imprés un segell propi, canviant algun dels seus ingredients essencials o fusionant ingredients d’altres cultures gastronòmiques.  La Pepa Bluespace és un restaurant d’arrossos però amb una oferta que va més enllà d’ells. Per exemple, són famoses les seues sessions de Pinxopote, que duu a terme alguns caps de setmana, amb les quals Santi desplega tota una gamma de tapes d’autor, també ofereix un menú diari de dimecres a divendres. Durant tota aquesta setmana està oferint paella valenciana com a plat principal en aquest menú,  en honor a la seua participació en el pròxim Concurs Internacional de Paelles. A més té una oferta especial per a esmorzars, menjars i sopars que sol combinar amb bons vins i cerveses d’autor. Cal no oblidar tampoc les burguers gurmets que ofereix també en horaris especials i que ha acaparat l’atenció dels enamorats de les hamburgueses elaborades amb carns de qualitat.

Santi és un jove xef amb un dinamisme desbordant i uns dots per a la cuina i les relacions públiques sorprenents. El sincer somriure amb la qual rep a la seua clientela ja denota la passió que sent per aquesta professió. Encara trau temps per a intervencions en fòrums gastronòmics on sol promocionar la gastronomia valenciana, especialment els arrossos o per a representar a Alboraia cada vegada que és requerit per l’Ajuntament local, en esdeveniments d’alt nivell on la gastronomia té un paper essencial.

La Pepa és un racó especial, una estació de l’assossec, de la relaxació i de la bona taula. Una altra de les virtuts que té és la de sorprendre i ho fa habitualment canviant totalment la seua oferta gastronòmica, introduint nous plats o celebrant sessions on les viandes van acompanyades de bona música. El que Santi aconsegueix és que la gent se senta feliç quan entra en el seu local i que s’emporte un record inesborrable de la seua visita.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies