Con el nombramiento de los Embajadores de las Cocas, AGACO comienza la cuenta atrás para el Concurso Gastronómico de las Cocas de Oliva.

«Estic molt content de ser Ambaixador de els Coques d’Oliva» va assegurar Enric Morera, President de les Corts Valencianes després de rebre el títol de Ambaixador per la Associació Gastronòmico-Cultural Amics dels Cocs d´Oliva en el marc del saló d’actes del CDT de Valencia.L´acte va comptar amb la presència del Secretari Autonòmic de Turisme Francesc Colomer, l’alcalde d’Oliva David González i la regidora de turisme Mireia Morera que també va arreplegar el guardó al Departament Municipal de Turisme.
La resta d’Ambaixadors van ser Paco Alonso, periodista de TVE i gastrònom, Juanjo Rausell president del Gremi de Mestres Forners i Pastissers de València, Miquel Ruiz cuiner de «El Baret de Miquel» a Dénia, Dora Perelló de «La Coqueria», Pep Romany propietari de «El Pont Sec» a Dénia i Antonio Crespo, director del CDT d’Alacant.

AGACO da el pistoletazo de salida al Concurso de Cocas de OlivaEl president de AGACO Pepe Cotaina va dir que «no és una associació només per a fer un concurs, per a formar part d’un simple esdeveniment, sinó que hem nascut amb la vocació de posar gastronòmicament i culturalment les coques en el lloc que els correspon». Va anunciar que hi haurà una identificació dels llocs on es fan Cocs Valencianes «perquè la gastronomia forma part importantíssima a nivell turístic».
El sotssecretari autonòmic de turisme Francesc Colomer es va mostrar molt entusiasmat davant el nou projecte gastronòmic i va destacar que «ser Ambaixador és una meravellosa responsabilitat» als premiats.
Per la seua banda l’alcalde d’Oliva David González va destacar el fet sociocultural que suposen les Coques per a Oliva on hi ha una tradició de menjar-les els divendres, quan té lloc el mercat de venda no sedentària al costat del Mercat Municipal «on podem trobar els magnífics productes de la terra dels quals es nodreixen» i es va mostrar disposat a recolzar el projecte.

AGACO da el pistoletazo de salida al Concurso de Cocas de OlivaTambé la tinent alcalde de turisme Mireia Morera va agrair la labor de AGACO que «en poc temps ha fet realitat el projecte i que en amb prou faenes un parell de mesos puguem celebrar l’I Concurs Nacional de Coques Creatives i Tradicionals Ciutat d´Oliva», que pot ser un revulsiu per a rellançar la imatge de la ciutat a nivell turístic.
AGACO nombra a los primeros Ambaixadors de les Coques de Oliva

«Estoy muy contento de ser Ambaixador de les Coques de Oliva» aseguró Enric Morera, Presidente de las Cortes Valencianas tras recibir el título de Ambaixador por la Associació Gastronòmico-Cultural Amics de les Coques d´Oliva en el marco del salón de actos del CDT de Valencia.El acto contó con la presencia del Secretario Autonómico de Turismo Francesc Colomer, el alcalde de Oliva David González y la concejal de turismo Mireia Morera que también recogió el galardón al Departamento Municipal de Turismo.
El resto de Embajadores fueron Paco Alonso, periodista de TVE y gastrónomo, Juanjo Rausell presidente del Gremi de Mestres Forners i Pastissers de Valencia, Miquel Ruiz cocinero de «El Baret de Miquel» en Dénia, Dora Perelló de «La Coqueria», Pep Romany propietario de «El Pont Sec» en Dénia y Antonio Crespo, director del CDT de Alicante.
El presidente de AGACO Pepe Cotaina dijo que «no es una asociación sólo para hacer un concurso, para formar parte de un simple evento, sino que hemos nacido con la vocación de poner gastronómicamente y culturalmente las cocas en el lugar que les corresponde». Anunció que habrá una identificación de los lugares donde se hacen Coques Valencianes «porque la gastronomía forma parte importantísima a nivel turístico».
El subsecretario autonómico de turismo Francesc Colomer se mostró muy entusiasmado ante el nuevo proyecto gastronómico y destacó que «ser Ambaixador es una maravillosa responsabilidad» a los premiados.

AGACO da el pistoletazo de salida al Concurso de Cocas de OlivaPor su parte el alcalde de Oliva David González destacó el hecho sociocultural que suponen las Coques para Oliva donde hay una tradición de comerlas los viernes, cuando tiene lugar el mercado de venta no sedentaria junto al Mercat Municipal «donde podemos encontrar los magníficos productos de la tierra de los que se nutren» y se mostró dispuesto a apoyar el proyecto.
También la teniente alcalde de turismo Mireia Morera agradeció la labor de AGACO que «en poco tiempo ha hecho realidad el proyecto y que en apenas un par de meses podamos celebrar el I Concurs Nacional de Coques Creatives i Tradicionals Ciutat d´Oliva», que puede ser un revulsivo para relanzar la imagen de la ciudad a nivel turístico.