Diluns 16 d’octubre, 18 restauradors valencians competiran a l’Alcúdia per fer el millor Putxero Valencià i les millors postres amb els Kakis de la Ribera del Xúquer.

El concurs, que va començar fa ara 9 anys, està organitzat per l’Assocació Fira Gastronòmica, amb la col·laboració de la DO Kaki de la Ribera, la Diputació de València, Murviedro, Cervezas San Miguel, la Caixa Rural i l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Des de primera hora del matí, tots ells estaran baix les pèrgoles del jardí dels Salons Siglo XXI de l’Alcúdia, deixant coure a foc lent els seus putxeros. A les 11 del matí es constituirà el Jurat, format per restauradors com ara Emiliano García, propietari de la històrica bodega Casa Montaña, que exerceix de president; Fausto Clemente, propietari dels salons que acullen el concurs, Pere Gómez, propietari del restaurant l’Oncle Pere de l’Alcúdia, Pilar Lozano, propietària del restaurant La Riuà, Rafael Gálvez,  propietari del restaurant La Matandeta. També estarà el guanyador de l’any passat, Paco Rodríguez, del restaurant Miguel i Juani de l’Alcúdia i el regidor Ruben Grau de l’ajuntament de l’Alcúdia.

Els restaurants participants d’enguany són:

CASA GRANERO i CHAPARRAL, de Serra; CHEF AMADEO, de la platja de Gandia; EL RACÓ, de Meliana; GAMBRINUS, de Siete Aguas; JUAN VEINTITRÉS, de Benifaió; L’ALBEREDA i LA FRAGUA, de València; LA GRANJA i LLOPIS, de Sueca; LA MAR SALÀ, de Cullera; LA VISTETA, de Barx; NAZARET, de la Platja de Puçol; PICANTERRA, de Cullera; SALA BRAHAM, de Riola; TABICK, de Llombai i EMI, d’Orxeta.

Tots ells presentaran, en tres torns que se sortegen a primera hora del matí, primer l’arròs fet amb el brou del putxero  i les safates de carn i verdura i, en acabar tots i en el mateix ordre, passaran els postres de kaki.

Des de la IX edició, els restauradors que s’han inscrit al concurs han d’aportar la  recepta de les postres de kaki que elaboren, que arreplegarà la DO del Kaki per a editar una publicació,  amb la idea de posar a l’abast de tothom les possibilitats que té el persimon de la Ribera per a fer delicioses postres.