Este cap de setmana, els pròxims 14, 15 i 16 de setembre se celebrarà al passeig de l’Estació la cinquena edició del Firarròs, un esdeveniment gastronòmic emmarcat en la Fira i Festes de Sueca 2018, organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sueca. L’objectiu de l’esdeveniment és el de contribuir a potenciar no només l’arròs, com a element estrella i diferenciador de l’oferta gastronòmica local, sinó també la varietat i la qualitat del seus productes típics i tradicionals.

L’exitosa iniciativa, que cada any reuneix a comerços i restaurants locals i atreu milers de persones tant veïns de la localitat com dels voltants, oferirà durant tot el cap de setmana als visitants, tot tipus d’arrossos, tapes, embotits tradicionals i dolços. L’organització espera superar totes les expectatives en esta edició especial d’aniversari.

La inauguració serà el divendres 14, a les 20.00 hores, i la fira gastronòmica tancarà el pròxim diumenge 16 a la nit, coincidint amb el final de festa. L’última jornada del Firarròs serà simultània també a la celebració de la 58 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana, convertint l’Estació en un esclafit de colors, aromes i sabors al voltant de la gastronomia valenciana i al seu plat estrella, la paella.

El regidor de Turisme, Xavier Masó, al capdavant de l’àrea municipal impulsora de la iniciativa ha volgut fer palés el seu agraïment a tots els participants. “En dies de festa i de molta feina és d’agrair sempre la implicació i l’entusiasme dels nostres establiments participants, el seu saber fer i la seua excel·lent cuina són l’ànima mater del Firarròs” ha assegurat Masó.

En esta edició deu establiments locals han confirmat la seua participació en l’esdeveniment, entre ells el forn del Crist, Salasons & xarcuteria amb taper, la Sonata asador, Michel Café Bar, Carnisseria Fina, Carn i embotits Celda, Xocolates Xoco & Vero, Sueca Express Café, el restaurant Sequial 20 i Ca Agustí Arrosseria.

Totes les tapes, degustacions i begudes tindran el preu d’1,50 € i es podran tastar tranquil·lament en l’espai menjador que s’ha habilitat al Passeig de l’Estació, com en l’anterior edició, per a garantir la millor de les experiències al públic que s’espera. De la mateixa manera hi haurà una zona per als més menuts amb animació infantil. A l’oferta gastronòmica de Firarròs s’afig la lúdica, amb l’actuació acústica, el divendres 14 a les 21.00 hores, de Carla Colombi Trio. El dissabte 15, l’oferta serà doble, amb dos sessions de jocs infantils i artesanals, a les 12:00 del migdia i a les 14:00 hores, i a més a partir de les 21:00 hores hi haurà també l’actuació de 5 patos i Jazztabe.

L’horari de Firarròs serà el divendres 14, de 19.00 a 00.00 hores; el dissabte 15, d’11.00 a 16.00 hores i de 19.00 a 00.00 hores; i diumenge 16, d’11:00 a 16.00 hores i de 19.00 a 23.00 hores.